Сдружение „Tри Шест Пет”

Нестопанска организация

За Сдружение „Tри Шест Пет”

Сдружение „Tри Шест Пет” организира безплатните пешеходни обиколки на английски език на София, Пловдив и Варна (Free Sofia Tour, Free Plovdiv Tour и Free Varna Tour). Повече от 48 000 души от над 130 държави по света са се включили в обиколките от август 2010 г. насам. Ежедневните турове са най-добрите туристически атракции в трите най-големи български града според потребителите на TripAdvisor.

История

Сдружението е създадено през 2010г., като през тази година стартира и първият му най-успешен проект- Free Sofia Tour, който дава и първото име на Сдружението-“Фрий София Тур“. През 2012 година стартират Free Varna tour и Free Plovdiv Tour.


Основните цели на сдружението  са да популяризира България като туристическа дестинация и културен център; да работи за подобряването на туристическите продукти в България; да работи за повишаване на активността на младите хора в България; да осъществява между културен обмен. „Три Шест Пет” е в Централния регистър на Министерство на правосъдието на юридическите лица с нестопанска цел за обществено полезна дейност.

През 2012 г. сдружението организира и две от най-успешните изложби в откритите пространства-галерии на Столична Община, а именно: Гостите на София, 15 септември – 10 ноември, градинката Кристал София преди Синята зона, 2 – 25 април, Моста на влюбените.

През 2013 г. сдружението претърпява трансформация като си избира ново име и лого. Новото име на сдружението се свързва с 365 дни в годината, всеки ден, два пъти на ден. Там се случва нещо буквално през всичките 365 дни от годината – дори на дати като 1 януари, 3 март, 24 декември (почивен ден не се полага дори на високосна година).

Проекти

Free Sofia Tour е първото начинание на Сдружение 365. Безплатните пешеходни обиколки на София стартирахме на 13 август 2010 година, петък.  Петък 13ти се оказа щастливата ни дата – за три години Free Sofia Tour е посетен от 45 000 души от 160 държави и 6 континента. Освен, че проектът ни се радва на толкова много популярност, посетилите ни оценяват Free Sofia Tour като “Best Walking Tour I have done!”. Благодарение на отличните отзиви на гостите ни, вече 3 години сме атракция номер едно в TripAdvisor.

Идеята за безплатните обиколки се роди от един млад ентусиаст, чийто първи турове бяха посещавани само от по един-двама гости. Проектът обаче се разрасна изключително бързо и въвлече още млади хора, които да работят за неговото развитие и популяризиране. Вече имаме 18 гида, които провеждат турове на английски език всеки ден от 11 и от 18 часа.

Free Varna Tour е морският ни проект, който цели да покаже на гостите на България, че слънцето и плажът са само малка част от достойнствата на града. От 13-ти април 2012 (разбира се – петък) насам, нашите 10 гида са посрещнали 3400 госта от 131 държави и са успели да заслужат на тура ни първото място в TripAdvisor. Най-честите ни посетители са от Германия, САЩ, Обединеното Кралство и Франция. Обиколката ни във Варна  се провежда между между 1ви май и 30 септември, всеки ден от 18 часа на английски език.

Free Plovidiv Tour е обиколката ни в един от най-старите градове в света, която също стартирахме през 2012 година, петък на 13 юли.  За една година и половина нашите 12 гида успяха да разходят 3700 туриста от екзотични държави като- Бахрейн, Чили, Непал, Сейшели, Зимбабве и още 120 страни. Free Plovdiv Tour се провежда всеки ден, от 14 часа през месеците октомври до април и 18 часа през месеците май до септември,  на английски език. Оценката на обиколката ни в Пловдив в TripAdvisor е отлична – атракция номер едно в Пловдив. Надминали сме Античния театър, Стария град, тепетата и главната!